Frustration ud over det hele

Dette bliver nok mit ærligste indlæg til dato, omkring det at være enlig mor. Det er også helt med vilje, jeg ikke skrev dette indlæg den aften, hvor det hele brændte på …

Jeg elsker min datter over alt på jorden, ingen tvivl om det. Men de sidste dage af vores ferie har godt nok været anstrengende!

Der er intet, der har været godt nok.
Det har ikke være muligt at høre efter.
Jeg har været en skid, i følge Zara.
Zara har prøvet grænser af – max grænser af.

Men når det kommer til det punkt, hvor der bliver kastet en kop vand efter mig, gennem værelset, efter der er blevet sagt godnat, så kan min tålmodighed virkelig ikke mere! Så kammer det over for mig!

Fra første tur i Legoland.

Sommerferie

Vi har haft en usandsynlig dejlig sommerferie, men med en del konflikter. Jeg er slet ikke i tvivl om at Zara i den grad har manglet nogle at lege med, de 3 uger hun har været hjemme. Hun er ike god til at slappe af i længere tid. Har hun behov for at slappe af, så søger hun det selv – væk fra andre, med en leg selv eller sin iPad. Og det er SÅ fantastisk, hun selv kan finde ud af det!

Men at komme fra 14 dage, hvor der har været max leg i børnehaven, da jeg har arbejdet en del i Føtex, til pludselig kun at skulle glo på sin mor – det kan jeg da godt forstå er trivielt! Jeg synes nu vi har prøvet at lave en del sammen, men der har stadig ikke rigtigt været børn indblandet, som hun har kunne lege med!

Jeg har en teori om, at det er der skoen trykker for hende!

Vores tur ned tl min yngste søster gik ud over forventning, selvom det var 5 timer med offentligt transport. Først kort før ankomst blev hun utålmodig! Ret godt klaret, eftersom jeg havde været utålmodig efter 1/2 time. Ups..

På besøg hos moster.

Nå men altså …

Tilbage til den hersens kop vand, der blev kastet gennem luften! Det var starten på nogle usandsynligt lange dage, hvor jeg begyndte at tælle ned til at hendes somerferie var slut og hun skulle tilbage til børnehaven. En ny børnehave vel og mærket!

Der blev kastet med denne kop.
Hver aften til putning, har der været overspringshandlinger. De er dog stoppet efter børnehavestart igen.
Hun har været usandsynligt provokerende de fleste dage. Sagt mig imod og gjort ca. det modsatte af det jeg har bedt hende om.
Og sådan har dagene bare gået!
Åh ja – inklusiv en masse skrig og skrål, når der blev sagt nej, eller hun er blevet bedt om noget. Hvilken mor er jeg da også, der ikke mener hun skal spise 3 is – i streg? Ja, jeg ved det ikke 😉

Lige som alle andre børn

Jeg er slet ikke i tvivl om, at det er det I tænker; “Hun er da bare lige som alle andre børn!” – hvilket jeg absolut heller ikke er i tvivl om;

En djævel herhjemme – en engel alle andre steder.

Det kommer da selvfølgelig i perioder, og hun er en lille bestemt dame på snart 4 år, så det hører sig til denne alder.
Jeg synes bare der er den forskel, at jeg står med det selv – HELT selv! Der er sq ikke lige nogen, der kommer og redder mig, når mit temperament er eksploderet. Der er ikke fast “pause” hver anden weekend, eller med en anden ordning. Det er MIG 24-7-365!

Og det er fanme hårdt, når der skal være konflikt i hver anden samtale man har. Nogle gange, når Zara er lag i seng, kan jeg godt sidde og tænke over, om hun synes det har været en god dag, hvis der har været de her konflikter og en masse gråd. Hun siger ikke noget, hun nævner ingenting dagene efter, men stadig – det er en ubehagelig følelse!
Og samtidig er det ikke sundt at tænke; “hvor mange timer er der til hun skal i seng, så jeg kan få en pause!” – men sådan ender nogle dage bare!

Verden bedste mormor og morfar

Mine forældre er SÅ gode til at tage hende med i sommerhus. De hjælper alt det de kan og elsker at være sammen med Zara. De hjælper i forbindelse med, at jeg skal noget. Det samme gør sig gældende med min kusine og min søster. De hjælper, når de kan, når jeg skal noget! Det er sjældent jeg sidder en aften, uden Zara hjemme og bare glor ind i fjernsynet, i en bog eller andet. Det sker ikke..

Og det mangler jeg! Eller nej, jeg mangler de ekstra hænder, når det brænder på og dagen bare er blevet for lang!

Tænker jeg så på alternativet, så vil jeg slet ikke være foruden at have hende 24-7-365!

Skriv et svar