En vellykket familie er sjældent særlig køn

Sådan lyder titlen på den bog, jeg netop har læst. Og hold nu op da .. Sikke en glæde det var!

Sponsoreret test i samarbejde med Smilla og MomsterTest.

Den har gjort mig SÅ glad!

Jeg tror alle forældre går rundt med følelsen af; “gør jeg det godt nok?” Og JA!! Det gør du, det gør i. Det er ikke alle andre, der skal definere om man er en god forælder, eller ej, det skal vi helt selv afklare.
Ingen familier er ens. Ingen voksne er ens. Ingen børn er ens. Og det er yderst vigtigt at man husker det – ALTID!

Det er bare nogle af de ting, som Smilla Lynggaard kommer omkring i hendes nye bog; “En vellykket familie er sjældent særlig køn!”

Skeptisk kan man vel altid være?

Da jeg først så opslaget inde på MomsterJob, var det med skepsis at jeg tilmeldte mig jobbet. Jeg skulle læse denne her bog af en familierådgiver og komme med mit indtryk af den!

Jeg havde i starten lidt ondt i maven, og derfor gik der også en del tid, før jeg rent faktisk gik i gang med den. Jeg frygtede at jeg skulle til at læse om alle de ting jeg gjorde forkert, og ville få en følelse af, at jeg ikke var tilstrækkelig som mor, at alt hvad jeg gjorde var forkert og jeg nærmest skulle ændre hele min tilgang til opdragelse og andet, hvor jeg var mor. Min egen tid fx, mine pause, mine åndehuller.

Jeg tog mig sammen

Da jeg så gik i gang med den, faktisk først i den her uge, sådan rigtigt, tog det mig ikke mange timer at læse den! Jeg blev bidt af den lynhurtigt!

Jeg opdagede ret hurtigt, på en af de første sider, at alle mine fordomme og al min frygt og skepsis blev manet til jorden! Jeg skulle ikke til at læse en bog, hvor jeg skulle få det fysisk dårligt og ondt i maven!

NEJ, TVÆRTIMOD!!

Denne bog har givet mig den bedste ro i maven! Jeg har oplevet, at jeg ikke er den eneste forælder, der står med hverdagsproblemer, eksperter over hovedet, andre, der fortæller en, hvordan man er en “rigtig” forælder osv.

Jeg har læst en bog, der har omfavnet mig. En bog, der i stedet for at modarbejde mig, har givet mig gode råd og eventuelle løsninger til, hvordan vi lige netop klarer vores udfordringer i vores lille familie. For utroligt, som det end lyder, så kan jeg sætte mig selv i de situationer, som Smilla tager udgangspunkt i, i hendes bog! Det synes jeg var for fedt!

De bedste råd

Jeg har gennem bogen reflekteret over, hvilke råd jeg vil tage med mig hver dag! Noget, der er utrolig vigtigt for mig, er mine løbeture. Det er der jeg får koblet fra, ladet op og fundet energi til at være mor, efter jeg har været studerende hele dagen. Mine løbeture er mine åndehuller! Og åndehuller er vigtige at have og være klar over, for at man kan fungere som forælder og dermed også som familie. Man kan ligeledes skabe åndehuller for sine børn, hvis de har behov for det.

Derudover holder jeg fast i, at det er vigtigt som forælder, at man plejer og husker sig selv. MIG-TID er vigtig tid! Og Smilla bakker mig op. Derfor har jeg ingen intentioner om at skære ned på dem, eller helt holde op. Til tider er der mange ting man gerne vil, og ligeledes er der perioder, hvor der er knap så mange ting. Så længe man husker sig selv! Og det vil jeg blive ved med!

En lykkelig familie, er ikke nødvendigvis en familie med et rydeligt hjem!

Lyst til mere?

Hvis det har givet dig lysten til at læse mere, eller lysten til at finde gode råd og evt. løsninger til konflikterne i jeres hjem, store som små, så kan Smillas bog købes her.

Og der vil snart komme en mere uddybende test af “En vellykket familie er sjældent særlig køn!” på MomsterTest.

LÆS MED!! Du vil ikke fortryde det!

Jeg har placeret bogen på min reol i stuen, som den eneste bog (udover børnebøger) i stuen!

Skriv et svar