En tur til Gram slot

Jeg synes det er enormt hyggeligt at tage på julemarked! Vi har prøvet det de andre år, så i år skulle vi prøve noget nyt!

Gram Slot!

I år valgte vi så, at turen fik til Gram Slot. På Gram Slot er der shows med Pyrus, så var mere eller mindre sikker på der var børnevenligt, og noget for Zara.
Hun er godt nok ikke klar over, hvem Pyrus er, så de shows var jeg egentlig ikke afsted efter.

På Gram Slot er der, udover Pyrus, en masse andre ting for børn.

Det’ for børn

1: Karruseller
Der var 3 forskellige karruseller til ungerne, fordelt over hele pladsen. En med Disney, en med fantasifigurer og en med tekopper. Helt genialt.
Zara gad godt nok ikke prøve dem, men de var der.

2: Nisse-jagt
Rema1000 havde en stand dernede, hvor man kunne få en “skattejagt”. Det gik ud på at man skulle finde frem til nogle forskellige nissers navne. Fandt man dem alle sammen fik man en pose slikkepinde.
De delte også honninghjerter ud, som kunne dekoreres med glasur og krymmel.
Det var et kæmpe hit for Zara. Både at finde frem til nisserne og dekorere kage.

3: Kørebane.
Bagerst i den lade, hvor der var stillet an til Pyrus-show, var der lavet en “kørebane”. Der var stillet løbehjul og skateboard til rådighed, som ungerne kunne suse rundt på. De havde endda sørget for sikkerhedsudstyr til børnene.
Det var i den grad et kæmpe hit! Hun elskede det!! Og var især stolt over, at hun helt selv kunne køre på det!

Zara på skateboard.

4: Udenomsarelaerne.
Rundet omkring, mellem laderne og ved caféen, var der også stille frem til børn og barnepige sjæle.
Der var mulighed for at klappe kaniner, høre om køer, bage snobrød og bare tosse rundt.

For familier med mindre børn er det virkelig et sted, der er værd at besøge! Vi var afsted på sidste åbningsdag, så der er ikke flere muligheder i år, men NÆSTE ÅR!
Vi skal helt sikkert afsted igen.

Og bruger man hele åbningstiden dernede (10-16), kan man se juletræet blive tændt kl. 15.30. Det nåede vi desværre ikke.

Man kan nemt blive fattig

Det er jo lidt mere de voksnes ansvar, at man ikke flyver om sig med penge. Der er rig mulighed for det, sådan et sted. Trust me!!

Flere af laderne er lavet om til forskellige stande, hvor der sælges alt fra brød og kager, juleting, spil, flødeboller, balloner til B&O-TV.
Lagde mærke til, at der faktisk er en del madboder der, hvilket er usandsynligt lækkert. Det giver nogle fif, noget inspiration, og så dufter det bare dejligt. Der var både ost, pølse, snaps, øl – you name it!

Og selvfølgelig; slottet!

Har var der åbnet op for 2/3 dele af det, hvor vi kunne komme ind og kigge. I stueetagen var der små stande, hvor man kunne købe juleting, både pynt, til udenfor og til juletræet.
Zara så en stor snemand, der stod og rystede som om den frøs, og så med lys i! Den var altså lidt sjov. Troede meget plageri, lod vi den blive nede på slottet.

Den frysende snemand.

På slottet kunne vi ellers gå rundt og kigge. Kigge ud over hele slotspladsen og se, hvordan man boede der førhen. Et af værelserne stod urørt og nedenunder kælderen var der stadig det gamle køkken fra slottet blev bygget.

det er vildt hyggeligt og nostalgisk at gå rundt blandt gamle ting. Og i stuen var der selvfølgelig dækket op. Bordet var dækket, som familien, der bor der nu, dækker bord til jul. Og juletræet stod rigtig flot pyntet i hjørnet af stuen.

Turen til Gram Slot var det hele værd! Hele oplevelsen var fantastisk. Jeg er ikke ubetvivleligt om, at vi skal afsted igen næste år.

Måske det lige skal siges, at mad og drikke løber man ikke tør for dernede. Der er et lækkert og bredt udvalg, så der er til en hver smag!

Og ja! Zara skulle have den største ballon med hjem dernedefra. Den mistede desværre heliumet i går, så nu må den sættes op med noget elefantsnot i loftet!

Gram Slot kan varmt anbefales!!

Skriv et svar