Den hyggelige juletid

Er jeg den eneste, der synes julen bare er lidt sjovere og lidt hyggeligere med børn? Der er bare en anden glæde, en anden stemning og hygge omkring det.

Vi startede tidligt med nissedøren i år. Han satte allerede sin dør op i lørdags, en uge før 1. december. Zara havde sovet ude fra fredag til lørdag, så hun så den først, da hun kom hjem. Hun spurgte med det samme hun så døren; “Er det snart jul mor?” Til det kunne jeg jo kun svare JA.

Jeg havde skrevet et lille brev som lå ved døren, selvfølgelig fra Julemanden;

“Ho ho ho…

Kære Zara.

Så er Nissen flyttet ind og er ved at gøre klar til at give dig små pakker hele december. Ho ho ho… Her er en lille ting du kan lege med, indtil alt er klar på lørdag. Kun 6 dage tilbage. Ho ho ho…

Hilsen Julemanden.”

Hun var helt oppe og ringe over den lille Gurli Gris bamse.

Frem mod 1. december

Hvordan tackler man så lige det her med nissedøren, pakkekaldender osv.? Jeg havde 1000 vis af planer, som den her Nisse skulle lave af ballade inden det blev december. Det er dog ikke blevet til det vilde, synes jeg, men det er som om Zara bare synes det er DET FEDESTE hver morgen, at se, hvad der nu er ved døren! Det glæder mig gevaldigt! Nogle gange skal jeg lige huske, at der ikke skal så meget til 😉

Som fx den anden dag, hvor vi var i Brugsen, stod vi og kiggede på de her store fine julemænd, som både kan holde en fin blomst eller et lille lys i sin lanterne. Hun ved godt vi ikke kan tage dem med hjem, men at man må kigge på dem alt det man vil, når man er i Brugsen. Pludselig siger hun, ud af ingenting; “De der hunde mor, dem vil jeg gerne have!” – det er rensdyr på et pandebånd. Jeg tænkte bare, at det ville være spild af penge, for hun ville ALDRIG komme til at bruge dem!

Vi pynter juletræ
Der bliver luret til nissedøren

Jeg tog fejl! 

De har ikke forladt hendes hovede siden – kun når hun skal sove og i børnehaven. Inden hun bliver afleveret i børnehave, bliver pandebåndet lagt lige så fint ved siden af autostolen, inden hun hopper ud af bilen! Amen altså, det er jo SKØNT! Ikke kun at pandebåndet alligevel bragte så meget glæde, men generelt bare denne tid med børn!

Sidespring! 😀

Nå men altså, den her Nisse og hans dør..

Jeg havde som sagt 1000 vis af planer med hvad han skulle. Han skulle blandt andet nå

  • at sætte bånd op, hvor der står det var under bebyggelse
  • han skulle kælke rundt omkring i stuen
  • han skulle have lavet mærkelige kager i køkkenet/lade dem stå i ovnen

MEN…!

Det er der heldigvis mulighed for endnu! Han kan jo også lave ballade gennem hele december! Det skal jeg huske!!

Og så skal jeg også huske at selvom JEG kender mine planer, så gør Zara jo ikke! Jeg har jo ikke fortalt hende om alle de her planer, for hun ved jo – sjovt nok – ikke at jeg er Nissen/Julemanden!

2 dage tilbage

Jeg har i stedet gjort hvad jeg har kunne overskue! I stedet for at svine mit hjem til (endnu), så har jeg lavet nogle små justeringer.

Jeg satte fx kun døren op den første dag.

Næste dag kom hans små juletræer frem.

Dag 3 kom kosten og spanden også uden for døren.

På fjerde dagen fik han et gulvtæppe.

Og på den femte dag havde han pludselig fundet sin STORE pose mel frem og hans kælk.

Den 6. dag er der alligvel blevet lavet lidt ballade; nissehue på et af juletræerne og en buk over døren, samt hans stige er kommet op.

På den 7. dag sættes risengrøden frem til Nissen og hans træsko står pludselig foran

Homemade

døren.

Så er det lørdag! Så er det 1. december! Denne dag kommer klokkestrangen op og den første gave hænger nu klar til åbning 1. december!

Jeg kan bare SLET ikke vente til det bliver 1. december!

Kan I?

Skriv et svar